HTML

Barátunk, a breton birka

2010.09.27. 16:34 Thy

A poznani időjárás csúnyán megtréfált bennünket. Két egész napig abba az ábrándba ringatott bennünket, hogy a nyár utolsó lobbanásait nem kell itt sem nélkülöznünk. Rövid fellángolás volt. Ma megint nyálkás-nyúlós, kedvtelen esős idő szakadt ránk. DE!!! legalább az elmúlt pár nap derűsnek és elég eseménydúsnak bizonyult! Kezdődött azzal, hogy váratlanul megszólalt pénteken a kaputelefonunk (rettenetes, Földön túli és fülsértő zajártalom egyébként). Egy fiatal srác szólt bele, és elmondta Vikinek, hogy jó lenne, ha valaki a házból intézkedne, mert az egyik lakásból ömlik a víz az utcára. Nem telefonbetyár volt, mert leérve tényleg elég félelmetes látvány tárult elénk. Arról nem is beszélve, hogy a földszinti folyosó plafonján már akkor gyanús repedés szaladt végig. Aznap sikerült megfékezniük a vizet, azóta viszont állandóan áll a víz az egyik bejárat felőli folyosón (arról járunk be mi is). A diszkrét elegánciával kihelyett műanyag vödör csak jelzésértékű, és legfeljebb arra hivatott, hogy jelezze, a házfelügyelőség tud a problémáról. A lassan két centi magasan álló vízben pedig lassan termékeny termőtalajjá nemesedik a kintről behordott sár.

Ennél jóval lélekemelőbb élményt nyújtott az "Öreg Állatkert" meglátogatása szombaton. A most már inkább közparkként funkcionáló intézménybe a belépés ingyenes, rengeteg kisgyerekes család keresi fel. Mi új kedvencünket kerestük fel, a 40 cm magas breton birkát. Az igen megnyerő külsejű és kiegyensúlyozott természetű állat rögtön levett bennünket a lábunkról. Hasonlóan elragadónak találtuk lemúrékat is. A természer drámai oldalát, a gyilkos ösztönök elszabadulását láthattuk azon a füves réten, amin az alpakák és a struccok kénytelenek osztozni. Túlzás lenne azt állítani, hogy a Discovery lecsapott volna a jelenetre, ahogy a strucc állandóan seggbe akarta csípni az alpakacsalád két tagját, de azért volt némi feszültség, és tagadhatatlanul volt valami prosztó tempó abban, ahogy válaszul a láma mama szemen köpte a nyughatatlan óriásmadarat. Beszámolómat ezzel a képválogatással zárom:

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poznancalling.blog.hu/api/trackback/id/tr412327220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása