HTML

Drogháború és politika

2010.10.10. 09:41 Thy

Sajnos az otthoni hírek rendkívül elszomorítóak. A magyar katasztrófahelyzethez képest a lengyel belpolitika jóval szelídebb ügyekkel masszírózza a potenciális választók agyát. Amióta kint vagyunk két olyan fejlemény van (legalábbis én így vettem észre), amik folyamatosan napirenden vannak tarva a média által. Egyrészt a lengyel politikai élet "fenegyereke" (bohóca...), Janusz Palikot rottyantott egy hígat a ventillátorba. Palikot láthatóan nagyon érzi a médiát, ennek már korábban is tanújelét adta, amikor mondjuk egy műf***t (dildót) és egy pisztolyt lengetve kezeibe tartott sajtótájékoztatót egy a rendőrséget érintő kényes nemierőszak-gyanús eset kapcsán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Palikot a jelenleg kormányzó PO tagja volt, de számos olyan botrányos megnyilvánulása volt (pl. azt állítótta, hogy a lezuhant néhai államfő alkoholos befolyásoltság alatt állt a tragédia bekövetkeztetkor, és így felelős volt annak bekövetkezéséért), ami miatt a párt vezetése, és maga a miniszterelnök, Donald Tusk is egyre kevésbé találta meg vele a hangot. Tágabb politikai összefüggésben a nézeteltérés oka az is, hogy Palikot markánsabb politika folytatását kéri számon a kormányon, és szerette volna, ha a szükséges nagyléptékű reformok érdekében a PO összefogna a sokáig összetöppedt állapotban leledző baloldali ellenzéki párttal. Személyes közvéleménykutatásom alapján (két magyar szakos lengyel egyetemista jelentette a mintavételt) Palikot tényleg megosztó figura. Mindenesetre most zászlót bontott, és mozgalmat szervezett a modern Lengyelország megteremtésére. Retorikája erősen egyházellenes. E mellett abortuszpárti, természetesen kisebb parlamentet szeretne és a katonai kiadások helyett a kultúrába öntené a pénzt. Amúgy filozófia szakott végzett, de sikeres üzletemberként vált ismertté. Az az egy biztos, hogy magára tudja vonni a figyelmet, nem kizárt, hogy a következő választáson parlamenti erővé varázsolja mozgalmát.

A másik ügy a dopalacze körüli huzavona. Bevallom, próbáltam informálódni, de még ma sem látok tisztán ezzel kapcsolatban. Egyfajta könnyűdrogról van szó, ami viszont nagyon változékony, az orvosok által sem ismert teljesen a hatása, vagy túl sok fajta létezik belőle, nem is tudom... a lényeg, hogy boltokban kapható, és már több haláleset írható a számlájára. A parlament jelenleg a betiltását elősegítő törvényi előkészítést folytatja. Az viszont már most biztos, hogy egyfajta drogos aranykornak, és egy hatalmas üzletnek most mindenképpen vége lesz.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poznancalling.blog.hu/api/trackback/id/tr962359503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása