HTML

Poznań calling

Friss topikok

Linkblog

babazsúr és kenyérharc

2010.10.15. 10:04 Thy

Igencsak mozgalmasra sikerültek az elmúlt napok. Vasárnap házibulit tartottunk, ami kisgömbőc-effektusként duzzadt fel tízfősre. Először csak arról volt szó, hogy Viki volt kollégájának, a poznani kiküldetésben lévő Balázsnak a születésnapját ünnepeljük szűk körben, de aztán meg eszünke jutott, hogy Szabolcs, a lektor egyedül van éppen, áthívtuk őt is, ő hozta Pawelt, a magyar szak doktoranduszát, de akkor már elhívtuk az itteni magyar-lengyel szerelmespárokat is, akik közül az Agnieszka-Gábor tandem el is tudott jönni, és mindezek mellett még itt volt Zsuzsi is, aki Vikihez hasonlóan a Pázmány lengyel szakára jár, és most Erasmus-ösztöndíjasként tartózkodik itt kint. Volt almáspite, brownie, muffin. Ezen kívül a helyi diszkontban (Biedronka) betáraztunk gyanús üdítőkből. Az egyiknek olyan az íze, mintha a gyerekkoromban elterjedt Gabi fogkrémet inná az ember, de Pawel nagyon boldog volt, mivel kiskorának ízeit idézte fel. Hiába, a szocializmus retró árnyában, a megszépítő hamis emlékezet bódulatában megmelegszig a majdnemharmincasok és a márharmincasok szíve. Persze zubrówka is akad azért...Pawel egyébként nagyon különös figura, majdnem két méter, de csak kb. 60 kg, elképesztő mozgáskultúrával. Színpadon lenne a helye, nem a morfológia elefántcsonttornyában. Ráadásul úgy beszél magyarul, hogy közben állandóan lengyel szavakat is belekever, így ilyen mondatok hagyják el a száját: "A hivatalos kurde nyelv..." ami olyan élmény számomra, mint amikor Axel Rose az egyik számban Guns'n fucking Roses-t emleget... az este fénypontján vicces videókat nézegettünk, érdekes volt látni, hogy a lengyeleknél melyek most a youtube-favoritok. sajnos azóta nem tudtam nyomukra bukkanni, de többek között egy amerikai lengyel magánszáma volt az egyik, aki krokodilokat videózott, és közben valami elképesztő keveréknyelven hadovált. A szövegeiből természetesen már zenei feldolgozás is született. BREAKING NEWS! Viki megtalálta a videókat, úgyhogy a kortárs lengyel popkultúra szerelmeseire való tekintettel íme, itt vannak:

Aztán több nyelvórám is volt a héten, meg valószínűleg járni fogok egy angol nyelvű szemináriumra is, ami a közép-európai nacionalizmussal foglalkozik. Viki elkezdte a Wiedzmin fordítását, szerintem nagyon jó lesz, de alaposan le lett így terhelve, hiszen lengyel nyelvű szemináriumokra is jár. Végül ismét a természet kegyetlenségét szeretném egy képes összefoglalóval demonstrálni. Kacsaetetésen voltunk a talán legszebb ponznai parkban, de hamarosan etnikai villongások törtek ki a zsákmány miatt, és komoly kacsa-sirály tömegverekedés szemtanúi lehetettünk

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poznancalling.blog.hu/api/trackback/id/tr482373425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása